Megnézem!
Bezár!
Magyar Német Angol

Pinceszer és konyhaszer



Írók, költők a pincében és a konyhában 

Jásdi Pince

Csopak, Arany János utca 2.

2016. július 26. 18 óra


Részletek

Olaszrizling Szerintünk 2016 Csopak!




Sétáló kóstoló két helyszínen:

Jásdi Borterasz
Szent Donát Birtok 

Időpont: 2016.02.13. 13:00-18:00

Program: közel 30 borászat 60 féle olaszrizlingjének kóstolója két helyszínen.

Belépőjegy ára: 7.500,- Ft / Fő 
(Olaszrizling kóstolón való részvétel és busztranszfer a két helyszín és Balatonfüred között a rendezvény teljes ideje alatt)

Regisztráció kizárólag itt lehetséges:
olaszrizling.szerintunk@gmail.com

Borászok a Kanapén.

"Borászok a kanapén" sorozatunk következő vendége TAKLER FERENC lesz Szekszárdról.2016.01.23./SZOMBAT!!!!!!/ 18.00-tól a Jásdi Borteraszon. Csopak Arany János u.2.

Tel: +36-30/733-0113, jasdiborterasz@t-online.hu

Megjelentek új boraink.

Addig panaszkodtunk a 14-es rizlingre, amíg elfogyott. Sokkal hamarabb mint máskor. Még jó, hogy van még a Chardonnayból, Cserszegiből és a Szürkebarátból is. Van is, meg jó is. Aki meg az új évjáratból szeretne, annak jut már a Bortársaság kérésére átkeresztelt Pinot Gris-ből és a Rozéból.

Valahogyan csak kihúzzuk kiszáradás nélkül Január végéig. Akkor meg megjön a 15-ös Csopaki. Aki végképp nem bírja, az jöhet a pincébe kóstolni. Végül is nem mindegy, hogy mi tartja bennünk a lelket a jövő nyáron!

Boldog, borélményekben gazdag új évet kíván a Jásdi Pincészet Csopakról!

2015 December 30.

Szerenád a Szőlőben.

Jásdi István és Jásdi Mari
szeretettel meghívja a hagyományos
„SZERENÁD A SZŐLŐBEN” 
koncertre  2015. augusztus 14-én 18:00-ra.

Előadók:
Hargitai Géza hegedű
Tfirst Péter hegedű
Várnagy Mihály   brácsa
Kertész Ottó cselló

A belépés díjtalan.

Időpont változás!

FIGYELEM! FIGYELEM! SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

A "Borászok a kanapén" Berecz Stéphanie-val, április 24-e helyett MÁJUS 8-án,18.00 órakor kerül megrendezésre!!!!!
Az est ára: 7.500.-/fő

tel: 30/733-0113
jasdiborterasz@t-online.hu

‹«   «   1   2   3   4   5   6   7   8   »   »›



Akkor szüret

A szőlő nemcsak túlélte a kánikula heteit, de a hosszúranyúlt tél és a rövid, esős tavasz és nyárelő víztartalékaival zöldellő lombjait is megőrizte augusztus utolsó napjáig. Beérett a cserszegi és a ház előtti szürkebarát...

Új tavasz - új borok a teraszon és a vinotékában!

http://www.jasdipince.hu/?hu_aktu%E1lis,19

Új tavasz – új borok a teraszon és vinotékában!

Aki mostanában tér be hozzánk vagy valamelyik Bortársaság üzletbe, már csak elvétve találkozhat a 2011-es Jásdikkal.
Jó két hónapja leváltottuk a rozét, a 12-es  ropogós lazacszínű kékfrankos-merlot házasítással. Legalább olyan mint a 11-es. A kánikulai évjáratban sem lett silleres, nehézkes. Ehhez tényleg már csak a napsütésnek kellett megjönnie!
A rizling, ami olasz – szóval csopaki pont olyan, amilyennek lennie kell. Tartalmas, jó ivású, biztosan megisszuk az első pohár után a másodikat is.
Palackban van már a chardonnay és a cserszegi is az új évjáratból. Szerintem ebben sem fogunk csalódni.
A válogatásokból most jutottunk el a 2011-esekhez. Aki már túl van a Lőczedombi Olaszon és Szürkebaráton és kóstolta a Nagykúti Chardonnayt, annak nincs is mit mesélnem. Aki meg nem, az próbálja ki! Vannak dolgok, amihez szegényes a szókincs. A Ranolder fehérből és vörösböl is a 2009-es évjáratot koptatjuk. Teltek, szépek, hosszú ízűek és jól áll nekik az idő. Még vagy 6-8 évig csak javulni fognak. Újdonság a Merlot-Cabernet Franc 2011-ből. Illatos, gyümölcsös – nagyon szeretjük.
És hogy el ne felejtsűk: Jásdi Attila már nem csak konyhában vitézkedik. Súlyos kóstolások után megálmodta a FALCON című cuvée-borunkat, amelyhez a Képzőművészeti Egyetem diákjai között szervezett pályázaton választottunk légies grafikát. A magyar borászok között úgyis volt már minden: gépész, erdész, közgazdász, szerelő. Ügyvédből talán Ő az első.  Ha már nemcsak az ügyvédek között lesz a legjobb borász és a borászok között a legjobb ügyvéd, az lesz az igazi!

Ami pedig a tavaszt illeti, ha kicsit késett is, megjött. Ezerrel virágoznak a völgyben a mandulafák. Ilyen a világon sehol máshol nincs!
A tél meg megtöltötte vízzel a Balatont is, meg a 18 havi szárazság alatt alaposan kiszáradt talajt is a szőlők alatt. Ha minden jól megy idén is fogunk szüretelni! De addig még legalább nyolcszor odamegyünk gyalog minden szőlőtőkéhez, hogy ápolgassuk és géppel is ugyanannyiszor, hogy megvédjük. El lehet nézegetni a teraszról egy-két pohár párás csopaki mellett üldögélve.  

Útvonaltervezés a Jásdi Pincéhez

 

Legtöbben ezt keresték:  Jásdi, pince, Csopak, pincészet, borászat, bor, boros, borosgazda, borturizmus, borkóstolás, borkóstolók, Olaszrizling, Cserzsegi, Chardonnay, Pinot Blanc, Finale, Csopaki Merlot, Siralomvágó, Loczedombi, Berekháti, Nagykúti Chardonnay, Ranolder Vörös Cuvée



Welapkészítés - Netstilus Webműhely Füredlink - Füredi és más linkek tárháza

Aktuális

Pinceszer és konyhaszer

Írók, költők a pincében és a konyhában

 

Jásdi Pince

Csopak, Arany János utca 2.

2016. július 26. 18 óra

 

Közreműködik:

 

Trokán Péter              Pápai Erika                Szigethy Gábor

színművész                    színművész                    író, rendező

 

 

Minden érdeklődőt szeretettel

és egy pohár csopaki rizlinggel várnak a házigazdák:

Jásdi István       és     Jásdi Mária

 

 

Az esten való részvétel ingyenes,

aki az est után a Jásdi Borteraszon szívesen elfogyasztana

egy tál paprikás krumplit kolbásszal, fehér,foszlós kenyérrel, uborkával

és még egy pohár rizlinggel,

bejelentkezhet a 30-733-0113 telefonszámon,

kedd kivételével minden nap du. 2 – 8 óra között.

A vacsora ára: 1.200,- Ft.

 

 


 

Olaszrizling Szerintünk 2016 Csopak!

Sétáló kóstoló két helyszínen:
Jásdi Borterasz
Szent Donát Birtok 

Időpont: 2016.02.13. 13:00-18:00

Program: közel 30 borászat 60 féle olaszrizlingjének kóstolója két helyszínen.

Belépőjegy ára: 7.500,- Ft / Fő 
(Olaszrizling kóstolón való részvétel és busztranszfer a két helyszín és Balatonfüred között a rendezvény teljes ideje alatt)

Regisztráció kizárólag itt lehetséges:
olaszrizling.szerintunk@gmail.com

Szombat - 2016.02.13. 13:00-18:00
A szombati napon a szakmai körben már bemutatott tételek nyílt kóstolója zajlik, ahol lehetőség nyílik a borászokkal való személyes eszmecserére is. A kóstoló két helyszínen, összesen közel 30 borász részvételével a Jásdi Borterasz és Szent Donát Pincészeteknél történik. 

A szombati rendezvény minden regisztrált vendég számára látogatható. A helyszínekre való bejutáshoz és a pincék között közlekedő busz igénybe vételéhez előzetes jegyváltás szükséges. Jegyváltás előzetes regisztráció útján e-mailben lehetséges!
olaszrizling.szerintunk@gmail.com

A résztvevő borászatok előzetes listája:

Jásdi Pince vendégei:
Légli Ottó
Figula Pincészet
Bussay Pince
Kasnyik Családi Pincészet
Káli Kövek 
Strekov 1075
Guden Birtok
Pálffy Gyula
2Ha
Villa Tolnay 
Sabar Borház
Gál Lajos

Szent Donát Pince vendégei:
Homola Pincészet
Kreinbacher Birtok 
Söptei Pincészet
Tornai Pincészet
Szöllősi Mihály
Laposa Bence
Szászi Endre
Bakó Ambrus
Csetvei Pince 
Rizling Generáció
Csopaki Kódex

A meghívott borászatok listája még nem végleges, ezért a lehetséges változtatás jogát fenntartjuk.

A rendezvényről, a szombati Olaszrizling kóstoló utáni "After party"-ról és a vasárnapi borebédekről rövidesen tájékoztatunk Titeket!

Mindenkit Várunk Szeretettel!

 


 

Addig panaszkodtunk a 14-es rizlingre, amíg elfogyott. Sokkal hamarabb mint máskor. Még jó, hogy van még a Chardonnayból, Cserszegiből és a Szürkebarátból is. Van is, meg jó is. Aki meg az új évjáratból szeretne, annak jut már a Bortársaság kérésére átkeresztelt Pinot Gris-ből és a Rozéból.

Valahogyan csak kihúzzuk kiszáradás nélkül Január végéig. Akkor meg megjön a 15-ös Csopaki. Aki végképp nem bírja, az jöhet a pincébe kóstolni. Végül is nem mindegy, hogy mi tartja bennünk a lelket a jövő nyáron!

Ezúton is boldog, borélményekben gazdag új évet kívánunk!

Csopak 2015 december 30.

 


     

                         "Szerenád a Szőlőben"

                               Jásdi István és Jásdi Mari

                       szeretettel meghívja a hagyományos
                                 „SZERENÁD A SZŐLŐBEN” 
                                               koncertre
                           2015. augusztus 14-én 18:00-ra.


                                Előadók:
                Hargitai Géza hegedű
                Tfirst Péter hegedű
                Várnagy Mihály   brácsa
                Kertész Ottó cselló
 
                A belépés díjtalan.
 
Érdeklődni, bejelentkezni: jasdipince@t-online.hu, jasdiborterasz@t-online.hu
tel: 87/446-452
      30/733-0113
 
Üdvözlettel: Jásdi Pince Csopak
 

 

 

 


 
Jásdi Pince borvacsora a Bistro Sparheltban.
 
Időpont: 2015 április 17 este 8 óra.
 
Cím: Balatonfüred Szent István tér 7.
 
Borok és a menü:
 
Üdvözlő ital: 2014 Szürkebarát
 
Amuse bouche
2011 Furmint
 
Mandulás rák sushi, ananász kaviár
2013 Lőczedombi Olaszrizling
 
Tokhal, medvehagymás burgonyakrém, spárga, alma espuma
2011 Siralomvágó Olaszrizling
 
Kacsamáj parfümös kacsamell, aszalt cseresznyés céklaravioli
2013 Cabernet Franc - Merlot
 
Faszénporos camembert, kökénylekvár, zöld dió
2009 Ranolder Cabernet Franc
 
A vacsora ára: 10 900 Ft /fő
A borokat a borászat tulajdonosa személyesen mutatja be nekünk!
Asztalfoglalás szükséges!
+36-87-950-406, +36-70-639-9944
info@bistrosparhelt.hu

 


 
A Csopaki Jásdi Pince borvacsorája a Mezzo Étteremben!
 
2015.03.24. 19.00 óra
 
„Borszerető embernek illik elmennie Jásdi Istvánékhoz Csopakra, ahol a közel húsz hektáros birtok 60 százalékán olaszrizlinget termelnek. A Hamvas Béla által külön fajtának, „a csopakinak” nevezett bor több évtizedes szünet után Jásdiék értő kezei között emelkedett vissza a régi rangjára. A legendás csopaki mellett a cserszegi fűszereshez is komoly köze van a birtoknak, amelynek pincéjét a XVIII. század végén Ranolder János veszprémi püspök építette, és amelynek vincellérházában született Bakonyi Károly, a nemzetközi hírű cserszegi fűszeres nemesítője. A Balaton-felvidéki kúriaépület 1998-ban, lepusztult állapotban került a Jásdi család tulajdonába. Felújítást követően, 2000-ben elnyerte „A Balaton-felvidék Legszebb Pincéje" címet. 
Jásdi István közgazdász, aki hosszú évekig dolgozott külkereskedőként Franciaországban. Gondozott, minden elemében arányos birtoka akár Burgundia egyik ékessége is lehetne, de szerencsénkre ő a csopaki vörös talajon alkot nagyokat. Jásdi István hagyománytisztelő ember. Tudja, hogy mit köszönhet Csopak az egykori veszprémi püspöknek, ezért Ranolderről egészen különös cuvée-jét, az olaszrizling-furmint házasítást és Cabernet Franc-ját nevezte el. Fél évszázad után egy évtizede telepítette vissza a borvidékre a furmintot, ami önállóan is igazolja, hogy egykoron nem csak Hegyalja és Somló, hanem a Balaton-felvidék is otthona volt ennek a pazar hungarikumnak.”
 
Séf üdvözlete:
 
Melegen füstölt tokhal filé zöldalmás palacsintán
Ranolder fehér 2013
Kecskegomolya roston, babcsírás gerslisalátán
Lőczedombi Szürkebarát 2013
Harcsa krémleves parajos vajas galuskával
Furmint 2011
Házi nyúlcomb konyakos krémmártással burgonyagombóccal
Siralomvágó Olaszrizling 2011
Omlós libamell aszalt gyümölcsökkel, polenta felfújttal
Ranolder vörös 2009
Mangós panna cotta pohárkrém
Cserszegi fűszeres 2007
 
A borvacsora ára: 10900-Ft/fő
A vacsora alatt Czakó Péter és Pintér Zoltán játszik.
Asztalfoglalás a +36 1 356 35 65 telefonszámon, vagy a www.mezzorestaurant.hu oldalon lehetséges
 

 
 
Olaszrizling Szerintünk 2015 – Beszámolók
 
 
Jásdi István (szervező, Jásdi Pince)
 
“A hatodik péntek esti borász vacsorán először avval az illúzióval kellett leszámolnunk, hogy a Kárpát medence időjárása nagyjából egységes és 2014 mindannyiunk számára a legcsapadékosabb, leg -növényvédelem próbálóbb évjárata volt.
Harmincötünk – borosgazdák a Balaton mellől, a Garam mentéről, Eger és Gyöngyös környékéről, felső-Pannóniából a szőlő vegetációs időszakában sokszor évszázados csapadékrekordokat, egyszer-egyszer –mint Gyöngyösön és Egerben- teljesen átlagos időjárást regisztráltunk. Akinél – mint a Dél-Balatonon a legtöbb zivatar a dühét kiadta – ott másfél méter eső is eshetett, ahol meg valamiért a felhők odébb vonultak, talán fél-annyi.
Az Olaszrizling mert, hogy mindannyian 2014-es tételeket mutattunk be- nem mazohizmusból, hanem a tanulságok miatt- meglepően jól vizsgázott.
A legtöbb fajta pedig elbukott a kevés napsütés és az özönvízszerű esők időszakában.
Lisztharmat, peronoszpóra és a botritisz tizedelte a szőlőket.
Aki legtöbbünkhöz hasonlóan csak egészséges szőlőt volt hajlandó szüretelni elfelejthette a 2013-as mennyiségeket Majdnem mind lemondhattunk a dűlő-válogatásokról, amelyek az alapborokat erősítették. Soha nem dolgoztunk még ilyen sokat, ennyire kevésért.
Az Olaszrizlingek azonban, sokszor saját meglepetésünkre is tartalmasak, élvezhetőek voltak. Kemény savaik február elejére civilizáltabbaknak mutatkoznak. Akadtak kiemelkedő tételek a Balaton mellől, Gyöngyösről, a Garam mentéről is.
Megértettünk valamit abból miért vált ennyire fontos fajtává eleink számára itt a Kárpátok karéjában. Minősége, ellenálló képessége segít abban, hogy a gazdája megéljen a legnehezebb évjáratokban is.
Szombaton a délutáni sétáló kóstolón, amelynek jegyei már két hete elfogytak, a vendégek 2013-as és korábbi tételeket kóstoltak. 35×2 tételt. Dűlő és hordó-válogatásokat méltó helyszíneken, méltó körülmények között, jó társaságban. A 13-as borok mostanra megértek és egy nagyszerű évjárat összes erényeit felvonultatták. Érett savak, jó egyensúly, izgalmas termőhelyi karakter jellemezte a legtöbb tételt. Kreinbacher 6-os Szt.Ilonája, Bussayék 8-asa és egy sor 10-es, 11-es tétel azt bizonyította, hogy egy jó házból való Olaszrizling az érleléssel magasabb dimenziókba is elérhet.
Ezúttal a rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult a délutáni napsütés, hozta formáját a balatoni panoráma és nem akadt gond a szervezéssel, közlekedéssel sem.
Akik a 70 tételen túl még bírták, Füreden after-partyzhattak hajnalig. Másnap azt mesélték emelkedett volt a hangulat a Kredencben, a Figula Borbárban és a Borgalériában is.
A legkitartóbbak mellet új erők – stílusos vidéki éttermiségiek – is megjelentek a Borteraszon, vasárnap délben, ahol a csopaki és kürti borokhoz az etyeki Manga, a füredi Baricska, a perbáli Walter és a veszprémi Chianti chefjei főztek, sütöttek nagy gasztro-ebédet és fogadták utána a „standing ovation”-t.
Jövőre újra Veletek Csopakon!”
 
Kovács Tamás (szervező, Szent Donát Pince)
 
“Az idei rendezvény ismét bebizonyította, hogy az olaszrizling iránti érdeklődés, valamint a fajtába vetett bizalom folyamatosan növekszik. A termelők és a rajongók immár harmadik alkalommal egy hétvége erejéig egy élő közösséget alkothattak. A közösségben rejlő építő erő pedig évről-évre megmutatkozik a borok stílusának közeledésében és a különböző termőhelyekről gyűjtött tapasztalatok kölcsönös megosztásában. Az elkövetkező évek feladata, hogy ez a közösségi gondolkodás túlmutasson az olaszrizling történelmi termőhelyeit feldaraboló országhatárokon és az “Olaszrizling Szerintünk” a tágabb régió számára is egy szakmai műhellyé válhasson. Idén már két országból érkeztek kiállítók, Dr. Mészáros Gabriella mesterkurzusán pedig összesen 4 országból lehetett olaszrizlinget kóstolni. A pannon klíma termőhelyeinek közös nevezőjeként megjelenő olaszrizling komoly távlatokat nyit egy markáns közép-európai borkultúra megteremtésében.”
 
Pintér Zsolt (szervező, Homola Pince)
 
“Idén is izgalmas munka vette kezdetét novemberben, amikor elkezdtük szervezni a 2015-ös Olaszrizling szerintünk rendezvényt.  Többek között ez azért is nagy élmény mert a borászatok ezt nem fesztiválnak érzik első sorban, hanem egy nagyon jó baráti, szakmai rendezvénynek. A szokásos péntek esti borászvacsora és borkóstoló jó hangulatban zajlott. Tornai Tamás mondta: „ennyi borász talán még soha nem volt ilyen őszinte egymással még” Úgy gondolom nem csak az őszinteség, hanem a nyitottság volt jellemző az este hangulatára. Borászbarátaink határon túlról a Garam-mentéről egy teljesen új színt hoztak az Olaszrizling Szerintünk eddigi hangulatához, mind stílusban mind szívben.
A vacsora után, akik maradtak éjszakára még folytatták a szakmai eszmecserét kedvenc fogadósunknál Hajdu Attilánál a Fürjes Villában. Attila már harmadik évben a hivatalos szállásadója a borászvendégeink és a mi nagy örömünkre és őszintén mondhatom, legalább olyan jó vendéglátós mint sportember.
Szombaton a sajtótájékoztató után Mészáros Gabriella egy fantasztikus borsort mutatott be és nagyon magas szakmaisággal és profizmussal vezette be  a közönséget a  Kárpát-medencei Olaszrizlingek világába. Mire az előadás lezajlott már nyitott kapukkal vártuk a rendezvényre regisztrált vendégeket. Mivel hely szűkében csak korlátolt jegy állt a rendelkezésre, nagyon sajnáljuk, hogy mindenki nem fért be, aki kíváncsi volt az olaszrizlingekre. A szikrázó napsütés és csodás februári időjárás is kedvezett a rendezvénynek. A rendezvény két helyszínén a Szent Donát Birtokon és a Jásdi Borteraszon egyaránt ki kell emelnem a nagyszerű személyzetet és figyelmes segítőinket. Köszönjük Csopak település Polgármesterének, Ambrus Tibornak, hogy támogatta  a rendezvényt és lelkes Olaszrizling rajongó, illetve a Csopaki Kódex híve. A rendezvényt követően este Köteles Zsoltnál ettünk a Horvát Házban hangulatos baráti környezetben egy jó vacsorát, majd a „funky olaszrizling” kifejezést a Dobai Andrisnál a  Kredencben értettük meg igazán.
Vasárnap a rendezvény hivatalos ebédjén a Jásdi Borteraszon egy tökéletesen komponált ebédet tálaltak a regisztrált vendégeknek Martonosi Zsolték (Chiant, Baricska ügyvezetője) a Stílusos Vidéki Éttermiség égisze alatt, Ruprecht László kreatív Chef közreműködésével. Külön kiemelném Martonosi Zsolt elhivatottságát és munkáját a balatoni vendéglátásban, a szombati kóstolón hideg falatkákat is a csapatával biztosította az éhező olaszrizling hívőknek.
Jövőre újra Olaszrizling Szerintünk, már készülünk új ötletekkel és meglepetésekkel!”
 
Jásdi Attila (Jásdi Pince)
 
“Pénteken kicsit késve érkeztünk a szakmai programra és lemaradtunk az első három borról, valamint Édesapám nagyívű köszöntőjéről. A maradék harmincnégyet becsülettel végigkóstoltuk, az első háromból volt még a hűtőben és Apámmal elég gyakran beszélünk, így nem ítéltem veszteségnek a dolgot. Leültünk a gyerekasztalhoz (Homonna Attila, Nagy Laci, Szabó Gyula, Pintér Zsolt) abban a reményben, hogy az idén nem ültetnek szét minket rosszalkodásért. Megúsztuk. Az évjárattal kapcsolatban nagyobbrészt úgy láttuk, hogy kezdeti félelmeink ellenére az eredmény jóval jobb, mint amire számítottunk. Sok iható, néhány jó és egypár egészen klassz bort kóstoltunk. Savban nem volt hiány. Szintén sokak szájából elhangzott, hogy az Olaszrizling rossz évjáratban is képes elfogadható bort adni, ami ismét megerősítette a fajtába vetett hitünket. Közhelyszáma megy ugyan, de 2014 újabb leckét adott abból, hogy a borkészítés elsősorban a szőlőben és a termőterületen dől el, a pincében pedig csak finomítani lehet a dolgokon (vagy tovább rontani rajtuk). Az idén ábécésorrendben haladtunk a meghívottak között és tavaly óta termelőnként már csak egy-egy bort kóstoltunk az aktuális évjáratból, ami lehetővé tette azt, hogy mindenki és minden bor megfelelő figyelmet kapjon. Gősi Peti – az évjárat savaihoz alkalmazkodva – jelentősen megnövelte a vacsora zsírtartalmát és a tarja mellé panko-morzsában rántott véres hurkát is kaptunk. Jó volt nagyon! Szombaton egy órára klakkban-frakkban és napsütéssel vártuk a vendégeket, termelőnként két-két borral. Messze még az az idő, amikor a sétálókóstolók vendégei szépen sorban, fejenként három és fél percet töltve minden termelővel haladnak el a pultok előtt, de hála a kiválóan teljesítő beengedőlányoknak és Gősi úréknak, a kóstolót nagyon jó hangulatban és problémamentesen abszolváltuk. A lányok kitüntetést is kaptak Jásdi Úrtól. Rövid szundi után a Kredenc felé vettük az irányt a Molnár fivérekkel, ahol kötetlen beszélgetés, tánc, zene és újabb rizlingek (és levezetésként egy szürkebarát) színesítették tovább az estét. A vasárnapi ebéden családi körben, Pintér Zsoltiékkel kiegészítve egy kicsit álmosan örültünk az egyesített Manga-Baricska-Chianti-Walter Művek tálainak és Molnárék, nameg a saját borainknak.
Összegzésképpen a foglalkozás elérte célját, jövőre megismételjük a gyakorlatot és mindenkit várunk újra szeretettel.”
 
Martonosi Zsolt (Chianti Étterem Veszprém)
 
Az “olaszrizling szerintünk” az egyik kedvenc rendezvényünk, főképp mert emberléptékű,  családias hangulatú, ahol a borászok és a borkedvelők szó szerint egymásra találnak. A Jásdi Borterasz minden évben tökéletes helyszíne az eseménynek, a jó hangulat mellett idén szerencsére az időjárás is velünk volt, gyönyörű napsütésben telt a délután a remek panorámájú teraszon (is). A vasárnap a SVÉT négy étterme által megrendezett borebéd méltó megkoronázása volt a hétvégének, ahol is az érdeklődő vendégsereg remek hangulatban töltötte az időt a finom fogások és kiváló borok kíséretében.
 
Dobai András (Kredenc Borbisztró Balatonfüred)
 
„Az olaszrizling szerintünk remek szakmai rendezvény. Igazi vendégbarát téli balatoni  program.  Az olaszrizling szerintünk sokszínű…és ez nagyon jó…mi itt a Kredencben így szeretjük, csak lazán de azért vibráljon is az a ReggaeRizling…”
 

 
OLASZRIZLING SZERINTÜNK!
 
Kivételes gasztronómiai hétvége Csopakon, a Jásdi Borteraszon február 7-8-án!
 
70 féle olaszrizling kóstoló
 
Chianti Gourmet Delicate ínyencasztal
 
Vasárnap 12:00  SVÉT BOREBÉD
Walter vendéglő - Manga - Chianti - Baricska csárda
Jásdi & Molnár Wines/Sk borkísérettel 
____________________________
 
Fogadóbor: M2 2014
 
MENÜ
 
Padlizsános mangalicasonka cannelloni, vargányasalátával - Manga
Csopaki Rizling 2013
 
Fogasfilé zellerzselével, szarvasgombás füstölt burgonyával - Bricska csárda
Lőczedombi 2013
 
Sertésszűz juhtúrós pogácsával, borjúmájjal - Chianti étterem
Máriavölgyi 2013
Siralomvágó 2011
 
Rákóczi túrós - Walter vendéglő
 
és egy meglepetés bor a pince mélyéről...
 
 
Részvételi díj: 9.500 Ft/fő
 
Asztalfoglalás:
Jásdi Borterasz
06/30/733 01 13
jasdiborterasz@t-online.hu
 
Szeretettel várjuk Önöket!
 

 


 

Olaszrizling szerintünk 2015

 
“Az első két-három alkalom kísérlet volt, ahol a fajta termelői Somlótól Villányig és Egerszóláttól a Szent György-hegyig együtt kóstolhattak és együtt gondolkozhattak a legelterjedtebb hazai fehér fajta esélyeiről és jövőjéről.
A harmadik éve sétáló kóstolóval kibővült rendezvény bevonta a közös gondolkodásba a borszakírókat és az elkötelezett fogyasztókat. A téli Csopakon fagyban, hóban vagy éppen –mint tavaly- ónos esőben is megtelik a Jásdi Borterasz és a Szt. Donát Pince és jó borok mellett jó beszélgetések folynak termelők, borírók és fogyasztók között. Vasárnap a Borteraszon a Stílusos Vidéki Éttermiség készít a legkitartóbbak számára.
Közben kedvenc fajtánk kitört a fröccs-gettóból, az Olaszrizling Októberen tolonganak a borisszák Budapesten és Olaszrizling szemináriumot szervez Ruszton az Osztrák Borakadémia.
Tradició lettünk. Haladó hagyomány.” /Jásdi István/
 
 
Meghívott termelők: Légli, Figula, Gál Lajos, Bussay, Losonci Bálint, Kasniyk (SK), Skrabski, Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Csernyik (SK), Kreinbacher Birtok, Spiegelberg, Söptei, Tornai Pincészet, Strekov (SK), Guden Birtok, Laposa Bence, Szeremley Huba, Borbély Tamás, Szászi Endre, Pálffy Gyula, Török Csaba - 2Ha, Bakó Ambrus, Petrányi Pince, Csiszár Péter, Villa Tolnay , Sabar, VáliBor, Istvándy, Káli Kövek, Dobosi, Bujdosó, Gálné Dignisz Éva, Homola, Szent Donát, Jásdi, Csopaki Kódex
 
Tervezett program:
Szombat – 2015.02.07.
11:00 – Sajtótájékoztató /Szent Donát Birtok
12:00 – Olaszrizling Előadás – Mészáros Gabriella 12:00 / Szent Donát Birtok
13:00 – Balatoni Kör sajtótájékoztató és előadás / Szent Donát Birtok
13:00 – 19:00 Sétálókóstoló / Helyszínek: Jásdi Borterasz, Szent Donát Birtok
Balatonfüred és a helyszínek között folyamatosan közlekednek a buszaink
19:00 – Olaszrizling After / Helyszínek:
Balatonfüred – Horváth Ház /Borgaléria / és Kredenc Bisztró
Veszprémben – Decanterben Borbisztró
Vasárnap – 2015.02.08.
Olaszrizling Borebédek több helszínen / részletek hamarosan

 
Kanapé kicsit másképp!
 
Harmadik évfordulónk alkalmából kanapézunk,de kicsit másképp mint szoktunk!
 
Jásdi Mari és Jásdi István ül a "kanapéra" és mesél a családról,birtokról,borok,ételekről,élményekről.
 
Elveszünk hozzá Ranoldereket,Siralomvágókat,Lőczedombikat régebbi évjáratokból.
 
Nagy Csaba lantművész szolgáltatja hozzá a muzsikát.
 
És azért étel is lesz!
 
Sültcékla krémleves rákkal
Lazac sütőtökös gnocci-val
Brownie levendulás vaníliafagylattal 
 
Ára szokásosan 6.500.-/fő
 
Jó lesz!Szerintünk....
 

Érdeklődni, bejelentkezni a Jásdi Borterasz elérhetőségein lehetséges:

tel:+36-30/733-0113
 
(a telefonszám nyitvatartási időben hívható)
 
email:jasdiborterasz@t-online.hu 

 Olaszrizling Szerintünk 2015

 
“Az első két-három alkalom kísérlet volt, ahol a fajta termelői Somlótól Villányig és Egerszóláttól a Szent György-hegyig együtt kóstolhattak és együtt gondolkozhattak a legelterjedtebb hazai fehér fajta esélyeiről és jövőjéről.
A harmadik éve sétáló kóstolóval kibővült rendezvény bevonta a közös gondolkodásba a borszakírókat és az elkötelezett fogyasztókat. A téli Csopakon fagyban, hóban vagy éppen –mint tavaly- ónos esőben is megtelik a Jásdi Borterasz és a Szt. Donát Pince és jó borok mellett jó beszélgetések folynak termelők, borírók és fogyasztók között. Vasárnap a Borteraszon a Stílusos Vidéki Éttermiség készít a legkitartóbbak számára.
Közben kedvenc fajtánk kitört a fröccs-gettóból, az Olaszrizling Októberen tolonganak a borisszák Budapesten és Olaszrizling szemináriumot szervez Ruszton az Osztrák Borakadémia.
 
Tradició lettünk.  Haladó hagyomány.” /Jásdi István/
 
Tervezett program:
 
Szombat – 2015.02.07.
 
11:00 – Sajtótájékoztató /Szent Donát Birtok
12:00 – Olaszrizling Előadás – Mészáros Gabriella 12:00 / Szent Donát Birtok
13:00 – Balatoni Kör sajtótájékoztató és előadás / Szent Donát Birtok
13:00 – 19:00 Sétálókóstoló / Helyszínek: Jásdi Borterasz, Szent Donát Birtok
Balatonfüred és a helyszínek között folyamatosan közlekednek a buszaink
19:00 – Olaszrizling After / Helyszínek:
Balatonfüred – Horváth Ház /Borgaléria / és Kredenc Bisztró
Veszprémben – Decanterben Borbisztró
 
Vasárnap – 2015.02.08.
 
Olaszrizling Borebédek több helszínen / részletek hamarosan
 
Jegyinformáció
Hamarosan…
 
Általános információ: zsolt.pinter@homolapinceszet.hu

Kedves Borisszák, ínyencek, borkedvelő barátunk!

 

Szeretnénk meghívni önt soron következő rendezvényünkre:

Érdeklődni, bejelentkezni az alábbi elérhetőségeken lehetséges:

+36-30/733-0113 (nyitvatartási időben)

e-mail: jasdiborterasz@t-online.hu

Szerenádozzunk együtt Csopakon!

Üdvözlettel: Jásdi Pince

 
Megosztás: FaceBookTwitterIWIWFelvétel a kedvencekhez www.digg.com www.del.icio.us startlap


 

http://www.nfu.hu/

 

Jásdi Pince | Impresszum | design. | | Tartalom: Jásdi Pince Csopak | 1994 - 2017 | Klikk: 26340 | User: 10225
JÁSDI PINCE CSOPAK BORÁSZATI KFT. 8229 Csopak, Arany János u. 2. Jásdi Pince Csopak
2010. november 20.

Bezárás Bezár

Web Site Info

Weboldalunkon az alábbi szavakra kereshet: Jásdi, pince, Csopak, pincészet, borászat, bor, boros, borosgazda, borturizmus, borkóstolás, borkóstolók, Olaszrizling, Cserzsegi, Chardonnay, Pinot Blanc, Finale, Csopaki Merlot, Siralomvágó, Loczedombi, Berekháti, Nagykúti Chardonnay, Ranolder Vörös Cuvée, szolo, szolosgazda

Címsorunk tartalma: Aktuális - Jásdi Pince

Oldalunk rövid leírása: Csopaki Jásdi Pince Weboldala. A Jásdi Pince tulajdonosai - a Jásdi házaspár - a csopaki borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen 20 hektár területen.

Oldalunk készült: 2010. november 20.

 

Creatix Kereső | Google kereső | Füredi Linktár

 


Bezárás Bezár

Web Site Impresszum

Csopaki Jásdi Pince Weboldala. A Jásdi Pince tulajdonosai - a Jásdi házaspár - a csopaki borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen 20 hektár területen.

Tulajdonos: JÁSDI PINCE CSOPAK BORÁSZATI KFT.

Kapcsolat: 8229 Csopak, Arany János u. 2.

Címsorszöveg: Aktuális - | Jásdi Pince | Csopaki Jásdi Pince Weboldala. A Jásdi Pince tulajdonosai - a Jásdi házaspár - a csopaki borvidék legjobb területein gazdálkodnak, összesen 20 hektár területen.

Szlogen:

Linkfelhő: Jásdi, pince, Csopak, pincészet, borászat, bor, boros, borosgazda, borturizmus, borkóstolás, borkóstolók, Olaszrizling, Cserzsegi, Chardonnay, Pinot Blanc, Finale, Csopaki Merlot, Siralomvágó, Loczedombi, Berekháti, Nagykúti Chardonnay, Ranolder Vörös Cuvée, szolo, szolosgazda

Készült: 2010. november 20.

Keresők:
Creatix Kereső | Google kereső
| Füredi Linktár


Bezárás Bezár

Bezárás Bezár